Δελτίο Τύπου – Σένγκεν: Νέοι κανόνες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του χώρου χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα
14 Δεκεμβρίου, 2021
Δελτίο Τύπου – Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή εγκρίνει την ελληνική στήριξη για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας Οδού
18 Δεκεμβρίου, 2021

Δελτίο Τύπου – Η Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων κατά της εμπορίας ανθρώπων

Η Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων κατά της εμπορίας ανθρώπων

 

 

Αθήνα, 14/12/2021

 

Σήμερα, η Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με το μέλλον της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πιθανών τρόπων ενίσχυσης, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου πλαισίου.

 

Αυτή η δημόσια διαβούλευση θα παράσχει στο κοινό την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του, ενώ τα αποτελέσματά της θα τροφοδοτήσουν την αξιολόγηση και την πιθανή αναθεώρηση της οδηγίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Από το 2011, η οδηγία αυτή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των προσπαθειών της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Ωστόσο, πρόσφατες εκθέσεις προόδου δείχνουν ότι η εμπορία ανθρώπων έχει εξελιχθεί, γεγονός που πιθανώς απαιτεί τροποποίηση της ισχύουσας οδηγίας.

 

Όπως ανακοινώθηκε στη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η αναθεώρηση θα έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των κανόνων αυτών και θα διερευνήσει συγκεκριμένα τη δυνατότητα να καταστεί ποινικό αδίκημα η χρήση υπηρεσιών που προέρχονται από θύματα εμπορίας ανθρώπων. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη σχετική ανάρτηση ιστολογίου της Επιτρόπου Γιούανσον. Η δημόσια διαβούλευση είναι διαθέσιμη εδώ και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου 2021.

 

Press Release in English

 Πηγή: Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα