ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚ- ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- 10-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
12 Νοεμβρίου, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΟΛΩΝΙΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ- ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- 10-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
12 Νοεμβρίου, 2021

ΑΛΕΡΤ- ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ FRONTEX: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17.00

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2021

ΑΛΕΡΤ

Ομάδα ελέγχου του Frontex: συζήτηση με τον εκτελεστικό διευθυντή 

 

Στον απόηχο της έκθεσής τους του Ιουλίου, οι ευρωβουλευτές της αρμόδιας ομάδας εργασίας του ΕΚ θα συζητήσουν την εφαρμογή των συστάσεών τους με εκπροσώπους του Frontex.

Οι ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Fabrice Leggeri, Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex, τη Helen Neider – Veerme, Εκπρόσωπο της ομάδας εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό και τους λογαριασμούς, τον Jonas Grimheden, Υπεύθυνο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Frontex και την Aydan Iyiguengoer, συμπρόεδρο του Συμβουλευτικού φόρουμ του Frontex, σχετικά με την εφαρμογή των συστάσεών τους. Η ομάδα ελέγχου του Frontex, υπό την προεδρία της Roberta Metsola (ΕΛΚ, Mάλτα), ολοκλήρωσε τις διερευνητικές της εργασίες διάρκειας 4 μηνών τον Ιούλιο και παρουσίασε την έκθεσή της, την οποία συνέταξε η Tineke Strik (Πράσινοι, Ολλανδία), στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ.

Πότε: Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, 17.00 – 18.30 (ώρες Ελλάδας)

Που: Βρυξέλλες, Αίθουσα Altiero Spinelli (3G3) και διαδικτυακά.

Πώς: Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά εδώ.

Σχετικές πληροφορίες

Σύμφωνα με την εντολή της, ανατέθηκε στην ομάδα εργασίας για τον έλεγχο του Frontex (FSWG) να διενεργήσει έρευνα διάρκειας 4 μηνών, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες περί παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων με τη συμμετοχή του Οργανισμού Συνοριοφυλακής της ΕΕ, την εσωτερική του διαχείριση, τις διαδικασίες υποβολής εκθέσεων και τον χειρισμό των καταγγελιών. Η ομάδα εργασίας συγκέντρωσε πληροφορίες και έγγραφα από τον Οργανισμό, το διοικητικό συμβούλιο και το συμβουλευτικό φόρουμ του Frontex, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ πραγματοποίησε εικονική αποστολή στην έδρα του Frontex στη Βαρσοβία. Επιπλέον, αντάλλαξε απόψεις με ενδιαφερόμενους φορείς, όπως δημοσιογράφους, αρχές κρατών μελών και πανεπιστημιακούς. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το παράρτημα της έκθεσης.

Σύνδεσμοι

cid:image002.png@01D7D70B.F06F3130Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

cid:image002.png@01D7D70B.F06F3130Ομάδα εργασίας για τον έλεγχο του Frontex

 Πηγή: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα