ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΜΒΟΛΙΑ COVID-19: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, 18-21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
20 Ιανουαρίου, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ NAVALNY- ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ, 18-21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14.00 (ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Οι πρόεδροι Sassoli και von der Leyen και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας António Costa θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για τις προτεραιότητες της πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 14.00 (ώρα Ελλάδος).

 

Πότε: Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, 14.00 (ώρα Ελλάδος)

Πού: Αίθουσα Τύπου του ΕΚ και μέσω του Interactio

 

Μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας António Costa θα σχολιάσουν το πρόγραμμα της Πορτογαλικής Προεδρίας, το οποίο επικεντρώνεται στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη μετά την πανδημία COVID-19, την επίτευξη μια κλιματικής και ψηφιακής μετάβασης χωρίς αποκλεισμούς, και μια νέα ώθηση στις σχέσεις της ΕΕ με την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Αναμένεται, επίσης, να μιλήσουν για τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19, τις σχέσεις της ΕΕ με τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τη διαμόρφωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

 

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρέχεται διερμηνεία στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και πορτογαλικά.

 

Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να υποβάλλουν ερωτήσεις μπορούν να συνδεθούν μέσω του Interactio χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://broadcaster.interactio.io/join?code=HIAGWR22EJPB

 

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ ή στο EbS+.

 

Πληροφορίες για τα μέσα ενημέρωσης – Χρησιμοποιήστε το Interactio για να υποβάλλετε ερωτήσεις

Το Interactio υποστηρίζεται μόνο σε iPad (με το Safari browser) και σε Mac/Windows (με το Google Chrome browser).

Αφού συνδεθείτε, δηλώστε το όνομά σας και τον οργανισμό που εκπροσωπείτε στα πεδία όνομα/επώνυμο.

 

Παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά και, εάν είναι δυνατόν, μικρόφωνο για καλύτερη ποιότητα ήχου. Η διερμηνεία είναι δυνατή μόνο για παρεμβάσεις με βίντεο.

 

Δημοσιογράφοι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Interactio χρειάζεται να συνδεθούν 30 λεπτά πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου για να πραγματοποιήσουν δοκιμή σύνδεσης. Εφόσον χρειαστεί, παρέχεται βοήθεια από την ομάδα IT.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ελέγξτε τις οδηγίες σύνδεσης και τις συστάσεις για απομακρυσμένους ομιλητές.