Δελτίο Τύπου – Κρίσιμο το επόμενο εξάμηνο για την ΕΕ, λέει η κ. φον ντερ Λάιεν κατά την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γερμανία
3 Ιουλίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Ώθηση στην πράσινη ανάκαμψη της ΕΕ: η Επιτροπή επενδύει 1 δισ. ευρώ σε καινοτόμα έργα καθαρών τεχνολογιών
3 Ιουλίου, 2020

Οι δέκα πιο ενεργοί Ευρωβουλευτές και τα δέκα πιο ενεργά κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο σημερινό άρθρο του eulytix blog  αναλύεται ο αριθμός των δραστηριοτήτων των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο ατομικά όσο και συλλογικά στο διάστημα των τελευταίων έξι (6) μηνών.
Η κατάταξη διαμορφώνετε με τον παρακάτω τρόπο: πρώτος στην κατάταξη έρχεται ο Βέλγος Ευρωβουλευτής, κ. Olivier Chastel, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο ενεργός ευρωβουλευτής, έχοντας εμπλακεί σε 724 τροποποιήσεις μόλις στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών. Δεύτερη κατά σειρά, η κα. Ramona Strugariu, Ευρωβουλευτής από την Ρουμανία, με συμμετοχή σε 577 τροποποιήσεις, και τρίτη η Ευρωβουλευτής από την Ισπανία, κα. Lina Galvez Muñoz, με 545 τροποποιήσεις. (για την λίστα και των δέκα πρώτων Ευρωβουλευτών, βλ. εδώ).
Υπάρχουν, όμως, και 15 Ευρωβουλευτές που έλαβαν μέρος σε μία (1) μόνο τροποποίηση, αλλά και πενήντα επτά (57) που δεν έλαβαν μέρος σε καμία. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια δυσανάλογη κατανομή ανάμεσα στους Ευρωβουλευτές όσων αφορά τις δραστηριότητες στις οποίες λαμβάνουν μέρος.
Το ίδιο ισχύει, εάν κοιτάξουμε και την κατάταξη, όχι ατομικά, αλλά συλλογικά, όσον αφορά την εκάστοτε χώρα. Θα δούμε, ότι η Γαλλία έρχεται πρώτη, με συμμετοχή που φτάνει τις 7.608 τροποποιήσεις, την Ισπανία με 6.920 και την Γερμανία με 6.067. Στην αντίθετη πλευρά, υπάρχουν και χώρες που δεν ξεπερνούν τις 619 συμμετοχές, όπως το Λουξεμβούργο, η Κύπρος και η Εσθονία.
Βέβαια, το γεγονός αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερα κατανοητό εάν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός ότι κάθε χώρα έχει διαφορετικό αριθμό εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανάλογα με τον πληθυσμό της. H κατάταξη συμμετοχής της συλλογικότητας των Ευρωβουλευτών της κάθε χώρας, για τον αριθμό των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτές τις χώρες, πρώτη έρχεται η Σλοβακία (με 163 τροποποιήσεις για κάθε Ευρωβουλευτή της), δεύτερη η Σλοβενία και τρίτη η Μάλτα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω Link.

 

(Πηγή Άρθρου:   https://eulytix.eu/top-10-busiest-meps-and-member-states   )