ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20-24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
21 Απριλίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Κορονοϊός: Η Επιτροπή παρουσίασε οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ για το άσυλο και τις διαδικασίες επιστροφής και σχετικά με την επανεγκατάσταση
21 Απριλίου, 2020

ALERT – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ COVID-19: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ BRETON ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 10.05 (ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού θα συζητήσει πώς θα αντιμετωπιστεί η ζημιά στον τομέα του τουρισμού με τον επίτροπο Thierry Breton την Τρίτη στις 10:05 (ώρα Ελλάδος).

Τα μέλη της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ θα μπορούν να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως λαμβάνοντας το λόγο και πραγματοποιώντας παρεμβάσεις. Στην αίθουσα αναμένεται να βρίσκεται η πρόεδρος της επιτροπής του ΕΚ Karima Delli (Πράσινοι, Γαλλία), καθώς και μικρός αριθμός άλλων ευρωβουλευτών. Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton θα συμμετάσχει από απόσταση.


Πότε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 10.05 – 12.00 (ώρα Ελλάδος)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κτίριο Antall, αίθουσα 4Q2, Βρυξέλλες (τηλεδιάσκεψη)


Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνάντηση 
ζωντανά στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ.


Σχετικές πληροφορίες

Μέλη της Ειδικής Ομάδας για τον Τουρισμό και της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν την Επιτροπή να υποβάλει σχέδιο διάσωσης του τουρισμού, το οποίο να διασφαλίζει την παροχή έγκαιρης στήριξης για τον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού από τις εθνικές αρχές και την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εθνικών σχεδίων αποζημίωσης και χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και την θέσπιση μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων για αυτό τον τομέα της οικονομίας. Στην επιστολή τους της 24ης Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές προειδοποιούν τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton και την επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean ότι ο τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με την προοπτική της πλήρους κατάρρευσης και ζητούν τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα ληφθούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των καταναλωτών.

 Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.