Το 2012, η γεωργία ήταν υπεύθυνη για πάνω από το 10% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ. Η ΕΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος στον κόσμο και οι Ευρωπαίοι τρώνε πάνω από 86 κιλά κρέατος ανά άτομο ετησίως. Οι ειδικοί λένε ότι αν η Ευρώπη κόψει το κρέας και τα γαλακτοκομικά κατά το ήμισυ, οι καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία θα μειωθούν κατά 42%. Η αλλαγή των προτύπων κατανάλωσης, δεν είναι προς το παρόν στην ατζέντα της Ευρώπης, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για τη μείωση των επιπτώσεων της γεωργίας στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Το 30% των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ θα πάνε προς πράσινες γεωργικές πρακτικές που εστιάζουν στη βιοποικιλότητα, το νερό και την ποιότητα του εδάφους και τη σύλληψη του άνθρακα.
Περισσότερα εδώ.